PERSBERICHT 2012

Klicken Sie hier für die Deutsche Version von das Pressebericht

PAASFEESTEN IN DE LUTTE

DE LUTTE – 28 jaar geleden werd voor de 1e keer het Poas Bloas Festival in de Lutte georganiseerd. Inmiddels is dit festival uitgegroeid van een eendaags naar een tweedaags festival met muziek voor jong en oud!

PAASPARTY
Op 1e paasdag staat de formatie ‘Wir sind Spitze!’ klaar om er een fantastische avond van te maken. De naam doet vermoeden dat het een Duitse avond wordt, maar niets is minder waar. Deze 5-koppige alles in één band is werkelijk van alle markten thuis. Van groovy blazers tot strakke in-your-face beats, samen met 5 harmonieuze vocalen.

Hun muziekkeuze bestaat uit populaire polka’s en schitterende schlager, maar laat u hierdoor niet afleiden. Ook een Nederlands- en Engelstalig uitstapje wordt niet geweerd! Voeg hier een grote dosis humor aan toe en de avond kan niet meer stuk! Meer informatie vind u op www.wirsindspitze.nl

POAS BLOAS FESTIVAL

Op 2e paasdag staat traditiegetrouw een ander programma klaar. Dit jaar nodigen we u uit om te genieten van De Lutter Muzikanten uit De Lutte, de Eschländerkapel uit Hellendoorn, de Drie Donken Blaaskapel uit Den Dungen en als afsluiting de Grenslandkapel met Oberkrainergroep uit Overdinkel.

Om 12.30 uur starten de gastheren, De Lutter Muzikanten met hun programma. Zij brengen muziek van een hoog niveau in de feesttent. Onder leiding van Willem Cageling zullen de muzikanten u vermaken met hun gevarieerde repertoire. 75 minuten lang genieten van Egerländer, Böhmische en Moravische muziek. Wanneer De Lutter Muzikanten hun laatste nummer hebben gespeeld, wordt er even kort gepauzeerd.

Tijdens de pauzes speelt het intermezzo Wiegers en Wiegers. Johan Wiegers bespeelt sinds 8 jaar de steirische harmonica. Sinds 2,5 jaar speelt zijn 9-jarige zoon Jasper ditzelfde instrument. Samen zorgen vader en zoon voor een muzikale opluistering tussen de optredens door.

Om 14.15 uur gaat het programma verder met de Eschländerkapel uit Hellendoorn. Deze kapel, ruim 30 jaar geleden ontstaan vanuit de carnavalsvereniging ‘de Windbuul’n’, bestaat uit 20 muzikanten en speelt voornamelijk Egerländermuziek. Dat ze hierin goed zijn, blijkt wel uit hun prestaties. Op 6 november jongstleden werden zij Nederlands kampioen, met lof, in de Supertopklasse voor blaaskapellen. Onder leiding van Jan Dijsselhof zullen zij ruim een uur lang met veel plezier de grootste Egerländermuziek voor u spelen.

Vanaf 16.00 uur staat er weer een nieuwe formatie klaar: de Drie Donken Blaaskapel uit Den Dungen. Deze 14 muzikanten spelen in de originele Tsjechische kleding, in een originele Tsjechische bezetting. Deze kapel bestaat al 46 jaar en komt uit Den Dungen, nabij ’s-Hertogenbosch. De kapel heeft veel gevoel voor de Tsjechische en Moravische volksmuziek. Zij zeggen dan ook zelf: ‘Tsjechische muziek is emotie, geschreven met het hart’. Onder leiding van José van de Koevering brengen zij, samen met een zangeres en 2 zangers deze emotie over op het publiek.

Als laatste staat de in de regio, maar ook ver daarbuiten bekende Grenslandkapel met Oberkrainergroep uit Overdinkel klaar om een daverende afsluiting van de dag te verzorgen. Vanaf 17.45 uur bieden zij een zeer gevarieerd en veelzijdig programma met bekende en gewaardeerde muziekstijlen. Het repertoire bevat originele Egerländer-, Böhmische- en Oberkrainer muziek, maar ook Tsjechische- en Moravische muziek. Virtuoze solistische optredens, show en zang, ondersteund door de fantastische Oberkrainergroep, zorgen ervoor dat de Grenslandkapel telkens weer op een grandioze wijze het publiek tijdens haar optredens weet te boeien.

PAASACTIVITEITEN
Ook dit jaar organiseert Jong Nederland weer het eieren gooien naast de tent. Dit begint om 14.00 uur. Er zijn verschillende categorieën waar op ingeschreven kan worden. Kosten voor het eieren gooien is € 3,- per tweetal. Inschrijven is mogelijk op de dag zelf.

De organiserende Sint Plechelmus Harmonie verwacht ook dit jaar een groot aantal bezoekers in de verwarmde en versierde feesttent. Paasparty De Lutte en het Poas Bloas Festival op 1e en 2e paasdag (8 en 9 april) vindt plaats op het evenemententerrein bij dorpshoes “Erve Boerrigter” in De Lutte. Op 1e paasdag is de tent geopend vanaf 20.30 uur. Entree voor deze avond is € 5,-. Kaarten kunnen online in de voorverkoop via www.paaspartydelutte.nl en ’s avonds aan de kassa gekocht worden. Toegang vanaf 16 jaar.

Op 2e paasdag is de tent vanaf 11.30 uur geopend. Het programma start om 12.30 uur en duurt tot 21.00 uur. De entree bedraagt € 10,- per persoon met toegang voor de gehele dag en vanaf 16.30 uur bedraagt de entree € 5,-. Personen beneden de 16 jaar hebben gratis toegang. Kaarten kunnen online in de voorverkoop via www.poasbloasfestival.nl en overdag aan de kassa gekocht worden. Meer informatie vindt u ook op de website.

Poas Bloas Festival: dat klinkt!

De Lutte, maart 2012